четвер, 9 лютого 2017 р.

Хакатон у школі - основні завдання

Основні завдання хакатону:
  1. Не лише передати учням суму тих чи інших знань, а навчити здобувати ці знання самостійно, вміти застосовувати їх для розв'язання нових пізнавальних і практичних завдань.
  2. Сприяти учневі у здобутті комунікативних навичок, тобто здатності працювати у різноманітних групах, виконуючи всілякі соціальні ролі (лідера, виконавця, посередника тощо),
  3. Розширити коло спілкування дітей, знайомство з іншими культурами, різними точками зору на одну проблему.
  4. Прищепити учням уміння користуватися дослідницьки¬ми прийомами: збирати необхідну інформацію, вміти її аналізувати з різних точок зору, висувати різні гіпотези, уміти робити висновки.
Хакатон у школі – це технологія, спрямована на здобуття учнями знань у тісному зв’язку з реальною життєвою практикою, формування в них специфічних умінь та навичок завдяки системній організації проблемно-орієнтованого пошуку проблеми та її вирішення.
Хакатон передбачає системне і послідовне моделювання вирішення проблемних ситуацій, які потребують від учасників пошукових зусиль, спрямованих на дослідження та розробку оптимальних шляхів створення проектів, їх неодмінний захист і аналіз результатів.
Він орієнтований на самостійну діяльність учнів (індивідуальну, парну, групову) у відведений для неї час (від декількох хвилин уроку до декількох тижнів, а іноді й місяців), що передбачає наявність проблеми, та вимагає інтегрованих знань і дослідницького пошуку її вирішення. Результати запланованої діяльності повинні мати практичну, теоретичну, пізнавальну значимість. Головною складовою є самостійність учня. Дуже важливою також є структуризація змістовної частини проекту із зазначенням поетапних результатів. Використання дослідницьких підходів у проекті є свого роду наріжним каменем технології. Причому послідовність цих методів можна поставити у такий ряд: визначення проблеми (визначення завдань, які випливають із дослідження) — висунення гіпотези вирішення завдань — обговорення методів дослідження — оформлення кінцевих результатів — аналіз одержаних даних — підбиття підсумків — коригування — висновки.

1 коментар:

  1. Де я можу знайти книгу психолго Поповського в інтернеті? http://popovskyi.com.ua/ Ви можете мені скинути потрібний сайт. Бажано щоб це було безкоштовно.

    ВідповістиВидалити